Ezt olvasta már?


Képregény rovat: A nyugdíjas Rozsomák kalandjai

Talán mindenki számára ismerős, a most márciusban mozikba kerülő Logan, Farkas eddigi legérdekesebb és egyben utolsó története. Azt viszont nem sokan tudják, hogy ez a film egy képregényen alapszik, amely a Vén Rozsomák kalandjait követi nyomon egy posztapokaliptikus Amerikában. - Pécsi Napilap -


hirdetés

Aki minimálisan ismert a Marvel képregényuniverzumában az biztosan találkozott, vagy hallott már az Old Man Logan-ről, amelynek igazából magyar fordítása nem is készült az évek során.. Mostanáig (!) ugyanis az Old Man Logan teljes eredeti története megjelenik magyarul, úgy három héten belül!

http://pokember.hu/index.php/19-hirek/772-mega-marvel-logan

Egy egyedi koncepció mentén tekinthetünk bele Rozsomák alternatív jövőjébe, amely a Marvel univerzum számos elemét olvasztotta magába, mint egy összekapcsolva szinte minden egyes szálát a képregény univerzumnak, olyan karakterek tűnnek fel – vagy csak vannak megemlítve, cameoznak - a képregényben, mint Ultron, Loki, Amerika Kapitány, Pókember, Hulk, Vasember, Vörös Koponya, Hangyaember és még sorolhatnám reggelig a különböző mindenki által ismert szuperhősöket.

Mark Miller -, aki mind a DC, mind a Marvel égisze alatt tevékenykedett (Swamp Thing, Ultimate X-Men, Polgárháború vagy éppen a Superman kalandjai és az Amerikai Igazság Ligája is a nevéhez kapcsolódik) - elképzelése egy teljesen új oldalról közelíti meg Rozsomákot, aki valóban, névrokona attitűdjeivel rendelkezik és olykor vadállat módjára viselkedik.

Marki Miller, az Old Man Logan írója

Most azonban Miller történetében egy csendes, pacifista, visszahúzódó, családos ember képében látjuk Rozsomákot, aki évek óta visszahúzva tartja halálos adamantium karmait mintegy vezeklésképpen, a sokáig előttünk titokban maradó, őt kísértő múlt árnyaiért, amellyel mélyen legbelül nem tud megbirkózni. Steve McNiven rajzai pedig hűen adják vissza a Miller által elképzelt pusztulás utáni világot, amelyben a remény meghalt, ami maradt az csupán a félelem, az elnyomás, a keserűség, a disztópia és a zsarnokai uralom.

A történet középpontjában tehát a már jócskán megöregedett Logan áll, aki farmer, férj, és szerető apa egyben. A cselekmény során kiderül, hogy a Szuperhős Holokausztot követően - ahol már csak a világ biztonságáért felelős szuperhősök maradványai és emlékei élnek - egy felperzselt, megosztott és posztapokaliptikus Amerika alternatív jövőjében játszódik a történet, ahol a felosztott Amerika bizonyos territóriumain földbirtokosok uralkodnak.

A megosztott, posztapokaliptikus Amerika

A nyugati-parton letelepedett Rozsomák az immáron Bruce Banner, azaz Hulk dédunokái által uralt földön él, akik havonta eljönnek, hogy behajtsák a lakbért a földjeiken élőktől. Ezt nehezen tudják kifizetni a helyi lakosok, hiszen a vérvonal alapból már radioaktív, zöld bőrszínű, amerikai redneck-ekhez hasonlító leszármazottai nem éppen a megalkuvás, engedékenység és empatikusság képviselői, sokkal inkább egyszerű, szűklátókörű és hataloméhes mutánsokként jelennek meg a képregényben. A hősi posztapokaliptikus, kalandokkal teli szürreális eposz itt veszi kezdetét, s majd itt is ér véget, de nem szeretném lelőni a poént.

Az így is szűkölködő Logan család, 20 éve először csúszik a bér kifizetésével, és a Hulk Banda, jól elgyepálja az ősz, ráncos Rozsomákot, aki fejben már legyilkolta életük megkeserítőit. De nem teheti, a múlt kísérti őt és ő ezért fogadalmat tett, nem húzza ki többet gyilkos fegyver karmait. Hiszen családja sincs tisztában múltjával, egykori X katona mivoltával és avval mit is tett a szuperhős holokauszt idején.. Hogy mi az, amely ennyire megviselte az erős, megrendíthetetlen, végletekig kemény Logan lelkét, jellemét? Az kiderült a képregénysorozat során!

A Hulk Banda egy része

Miután haladékot és sebeket adva a Hulk Banda továbbáll, az öregedés tüneteként jelentkező regenárciós képesség lassulása következtében ágyba került Logan-nek látogatója érkezi, az öreg Sólyomszem személyében. Sólyomszem is megöregedett, aki emellett meg is vakul, de az idő vasfoga rajta jobban meglátszik, mint ugye az amúgy is lassabban idősödő Logan-en. Pénz fejében munkát ajánl Rozsomáknak, aki ezt eleinte nem akarja elfogadni, arra hivatkozva, hogy Rozsomák már meghalt és ő soha többé nem válik állattá.

De végül a szükség úgy kívánja meg, hogy kénytelen elfogadni az ajánlatot, amiben foglaltak szerint, csak el kell fuvarozni Sólyomszemet Új Babilonba, az ország másik végébe, a Keleti-partra, amely az Elnök birodalma. Ha úgy tetszik egy "üzleti útról" van szó, amely keresztül-kasul vezet a veszélyekkel, ellenségekkel teli haldokló és sivár Amerikán keresztül. Sok veszély és kaland áll kettőjük előtt, amelyről az olvasót most nem fogom tájékoztatni.

Logan és Sólyomszem

Egy Harmadik Birodalomra hajazó, de posztapokaliptikus elemeket tartalmazó világot mutatnak be az alkotók, ahol egy megrökönyödött, öreg, múltjával hadakozó Rozsomák próbálja megtalálni a helyét és megbocsátani önmagának azért, amelyet az olvasó sok számon keresztül nem tud meg. Egy titkot, amelyben Logan borzalmas tetteket követett el a nagy Szuperhős Holokauszt alatt. Lenyűgöző, merész, szürreális, meglepő és izgalmas kalandra hív minket Miller az Old Man Logan-ben. Aki a filmre kíváncsi, mindenképpen olvassa el az ötletadó és inspiráló képregényt. Öreg Rozsomák nem vén Rozsomák.

 

lockkerdee0

hírek innen, onnan

Kocsis Tibor: „Melegnek lenni nem választás kérdése, homofóbnak lenni viszont igen”

A június egyben a Pride-hónapot is jelenti, és ennek alkalmából múlt hétvégén megrendezték a 29. Pride fesztivált. Kocsis Tibor és a...

A magyarok Eb-hőse, Csoboth Kevin elmondta, mit érzett a kapufa után, és hogy mi történt a cserepadnál Varga Barnabás sérülésekor

Az Újpest játékosa nem tudott felhőtlenül ünnepelni, mert a Fradi csatáráért aggódott.

Véleményt mondott a magyar kormányról az Audi Hungaria vezetője

Az is kiderült, lesz-e akkugyár Győrben.

Izrael megölte a Hamász fegyverszakértőjét

Élő hírfolyamunk az Izrael-Hamász háborúról.

Nem nagy segítség ez a magyar családoknak

Szívük szerint hiába szeretnének a mai szülők elszakadni a hagyományos apa- és családmintától, az évtizedek – de akár évszázadokat...

Feketelistára tette az Orbán-kormány Oroszországot; most mi lesz?

Még öt napig tart a társadalmi egyeztetés arról pénzügyminiszteri rendeletről, amely feketelistára tenné Oroszországot, további...

A kisgyermekes magyar családok harmada nem nyaralhat idén

A kisgyermekes családok kétharmada tervezhet idén nyaralást, az iskolások 70 százalékát küldhetik táborba a szüleik - közölte a Regio...

A győztes gól után Csoboth Kevin gyűlölt magyar sztárral szelfizett, egy szóvicc is született a közös fotó miatt

Hazánk egyik megosztó hírességével fotózkodott a magyar-skót meccs után Csoboth Kevin.

Szent-Iványi István: Orbán Viktort komolyan megfenyegethette a NATO

Szent-Iványi István külpolitikai szakértő szerint a legszélsőségesebb csoporton kívül senki nem akar közösködni az EP-ben a...

Rendőröket, civileket, papot mészároltak le a dagesztáni terroristák

Az orosz tagköztársaságban vasárnap este ortodox templomokat, zsinagógát, rendőrségi posztot támadtak meg fegyveresek.

Nyomoz a rendőrség a hivatali visszaélés gyanúja miatt feljelentett a gyulai fideszes polgármester ügyében

A feljelentés alapja egy hangfelvétel, amelyen Görgényi Ernő a munkahelyi szabályok megszegésére biztatott egy helyi fideszes...

0

Sport

Megvan a súlyosan megsérült Varga Barnabás pontos diagnózisa

Az Európa-bajnokság számára biztosan véget ért.

Szoboszlai: Nem normális, hogy valaki az életéért küzd, az orvosok meg sétálgatnak, térjen észhez mindenki

A válogatott játékosok Varga Barnabásnak ajánlották a Skócia elleni drámai sikert.

Hihetetlen botrány tört ki a magyar-skót meccs előtt

Mindez Budapesten történt, szurkolók százai dühöngenek. Egy német fapados légitársaság hibájából történt meg mindez.

Kiderült, hogy a szuperszámítógép szerint mennyi esélye van a válogatottnak a továbbjutásra

Az Opta minimálisan a skótokat tartja esélyesebbnek az esti Eb-meccs előtt.

Gusztustalanul reagáltak román kommentelők Varga Barnabás drámai sérülésére

Botrányos megjegyzéseket tettek az interneten a szörnyű eset után.

Nagy a baj: Varga Barnabást letarolták, elvesztette az eszméletét

Mozdulatlanul került a földre, az orvosok azonnal a segítségére siettek. Elvesztette az eszméletét, végül hordágyon vitték le.

A skót szövetségi kapitány szerint a csapata nem kapott meg egy egyértelmű tizenegyest

Steve Clarke értékelt, miután Skócia búcsúzott az Eb-ről.

A 100. percben győztes gólt szerző Csoboth: Sajnálom, hogy a szüleim nem láthatták ezt élőben

A magyar válogatott gólszerzője érthető módon alig találta a szavakat a győztes gólja után.

Több csont is eltört Varga arcában

A magyar válogatott és a Ferencváros támadója továbbá agyrázkódást is szenvedett.

Meglepő, de ebben a mezben lép pályára a magyar válogatott

Sorsdöntő meccs vár ránk vasárnap este a skótok ellen.

Németország drámai körülmények között nyerte meg az A csoportot

Nicklas Füllkrug a 92. percben fejelt a hosszú felsőbe, amivel Németország visszaelőzte az addig vezető Svájcot.

0

Bulvár

Megvan a súlyosan megsérült Varga Barnabás pontos diagnózisa

Az Európa-bajnokság számára biztosan véget ért.

Szoboszlai: Nem normális, hogy valaki az életéért küzd, az orvosok meg sétálgatnak, térjen észhez mindenki

A válogatott játékosok Varga Barnabásnak ajánlották a Skócia elleni drámai sikert.

Ez a gyümölcs jobb, mint az altató: egyél belőle lefekvés előtt, és pikkpakk álomba zuhansz majd.

Ha te sem szeretnéd gyógyszerek segítségével kezelni az álmatlanságod, érdemes lefekvés előtt ebből a gyümölcsből falatoznod egy keveset, ez a finomság ugyanis segít a könnyebb és gyorsabb elalvásban.

Ő lett Magyarország szépe 2024-ben: megvan, ki nyerte a Miss World Hungary címet

Ő képviseli majd hazánkat a Miss World világversenyen, a nemzetközi döntőn.

Riasztás hétfőre - durvul a helyzet Magyarországon is

Nagyon erős UV-B sugárzás várható hétfőn több helyen

Magyar Péter leleplezte Orbán Viktort, megint

Közösségi oldalán posztolva védte meg Manfred Webert.

Börtönben ülő magyar színházigazgatónak kérnek kegyelmet a köztársasági elnöktől

Több mint 30 hónapja tölti jogerős börtönbüntetését a Budapest Showszínház, a Budai Szabadtéri Színház és a Nemzeti Operett Gálatársulat alapító-igazgatója Tóth Ádám. A különböző csalásokért elítélt

Ukrán sajtó: Orbán Viktor a végsőkig kitartott, de végül elbukott

A miniszterelnöknek le kellett mondania az eddigi követeléseiről.

Íme, tisztán látszódik Varga kegyetlen sérülésének pillanata, de mégis minek van akkor a videóbíró?

A legfontosabb, hogy nem történt tragédia, ám utólag is számos kérdést felvet az ijesztő eset.

Ezt művelte velem egy férfi gyógymasszőr, azóta sem hiszem el

A nőkbe genetikailag kódolva van az, hogy imádniuk szükséges a férfiakat. Ahogy az is kódolva van, hogy a férfiak megbízhatatlanok, ösztönlények, és „ARRA” hajtanak. Így, amikor kiderült, hogy brutális hátfáj

blogmorzsák

A dobogókői bográcsos ételek sötét titka

Csodás kilátás, hangulatos erdő, bogrács: ám az élmény egy része illúzió.

Jön a rendkivüli meleg, így készítsd fel erre autód

Mutatjuk, így kerüld el a műszerfal, beltér károsodását!

Reszkethet az OpenAI

Egy magyar szoftverben egyesült az Ég Istene és a modern technológia

0